Premieră: Echipa de rugby „Triumf” a Academiei Militare va evolua în Liga Est-Europeană de rugby – 15

Publicat on martie 13, 2015 în Evenimente

Premieră: Echipa de rugby „Triumf” a Academiei Militare va evolua în Liga Est-Europeană de rugby – 15

CHIŞINĂU, 13 martie 2015 – Echipa de rugby „Triumf” a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a devenit parte a Ligii Est-Europene – 15. Acordul de constituire a Ligii Est-Europene de rugby – 15 a fost semnat la Chişinău, pe data de 12 martie curent şi va reuni şase echipe din Moldova şi regiunea ucraineană Odesa.

Moldova va fi reprezentată la acest turneu de echipele: „Triumf” a Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, formaţia „Lupii-albi” USEFS şi gruparea „Sporting” ASEM. Competiţia sportivă se va desfăşura în perioada 4 aprilie – 28 iunie curent, iar meciurile vor fi jucate pe stadionul Dinamo din capitala ţării noastre cît şi pe terenul din Odesa. 

Potrivit organizatorilor, constituirea ligii are drept scop dezvoltarea acestui sport, atît în republica noastră cît şi în regiunea vecină. Acordul a fost semnat în cadrul unei întrevederi dintre reprezentanţii Federaţiei Moldoveneşti de Rugby condusă de preşedintele forului naţional, Vasile Revenco, iar din partea ucrainenilor fiind reprezentantul administraţiei regionale odesite, Oleg Adnarovici.

„Am convenit că dacă într-adevăr dorim şi vrem un progres în zona noastră, cea a Mării Negre a rugby-ului trebuie să facem acest pas. Ideea a fost comună din partea Federaţiei din regiunea Odesa şi din partea Federaţiei de rugby din Moldova”, a spus preşedintele FMR, Vasile Revenco.

La finele întrevederii, părţile au convenit că în cadrul primei ediţii vor evolua şase echipe, iar la cea de-a doua competiţie a Ligii Est-Europene de rugby – 15, numărul echipelor ar putea creşte, urmînd să participe şi reprezentanţii cluburilor din România, Polonia sau Cehia.

La eveniment a participat comandantul (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş.