Absolvenţii cursului avansat interarme au primit diplomele

Publicat on aprilie 3, 2015 în Evenimente

Absolvenţii  cursului avansat interarme au primit diplomele

CHIŞINĂU, 03 aprilie 2015 – Un grup de 31 ofiţeri ai Armatei Naţionale au primit diplomele de absolvire ale Cursului avansat (interarme) pentru ofiţeri inferiori, desfăşurat de Centrul perfecţionare continuă al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în timpul unei ceremonii, organizate pe data de 03 aprilie curent.

Certificatele de absolvire au fost înmînate de către comandantul (rector) al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş.

Potrivit şefului Centrului perfecţionare continuă, maiorul Viorel Sîrghi, cursul dat face parte din ghidul de pregătire al militarilor din Armata Naţională şi contribuie esenţial la formarea continuă a corpului de ofiţeri inferiori, şi totodată, pentru pregătirea ofiţerilor în domeniul de activitate la nivel de companie (baterie).

Aceeaşi sursă a subliniat că acest curs are scopul de a pregăti ofiţerii pentru îndeplinirea obligaţiunilor de serviciu în funcţie de comandant de companie (baterie), cît şi dezvoltarea competenţelor şi capacităţilor de manager, specialist militar, luptător şi educator.

Cursul avansat (interarme) pentru ofiţeri inferiori, a fost organizat în perioada  09 februarie – 03 aprilie curent.