Instruire în domeniile politicilor, structurilor europene şi geostrategiei

Publicat on aprilie 1, 2015 în Evenimente

Instruire în domeniile politicilor, structurilor europene şi geostrategiei

CHIŞINĂU, 01 aprilie 2015 – Comandantul (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş a avut o întîlnire de lucru pe data de 01 aprilie 2015, cu colonelul Florin Cârciumaru şi colonelul Stan Anton, din România.

Oaspeţii efectuiază o vizită în Academia Militară în perioada 30 martie – 02 aprilie curent, în cadrul căreia au ţinut un curs de lecţii destinate studenţilor militari şi participanţilor la Cursul posuniversitar în domeniu securităţii şi apărării.

Colonelul Mihail Bucliş a reiterat că activitatea menţionată este parte a  programului  DEEP (Defense Education Enhancement Program), la care Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, este parte. Vizita de lucru se încadrează în contextul susţinerii implementării obiectivelor IPAP de dezvoltare a Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

La finele întrevederii, comandantul (rector) a mulţumit experţilor pentru asistenţa didactică oferită Academiei Militare şi a menţionat că, asemenea lecţii îmbunătăţesc nivelul de instruire atît a viitorilor ofiţeri, cît şi a funcţionarilor publici participanţi la Cursul postuniversitar.

Colonelul Florin Cârciumaru a oferit lecţii în domeniul politicilor şi structurilor europene, iar colonelul Stan Anton a prezentat tematica axată pe geopolitică şi geostrategie.

Este de menţionat faptul că, colonelul dr. Florin Cârciumaru, este şeful Centrului Managementul Crizelor, iar colonelul dr. Stan Anton, directorul Centrului de Studii Strategice de Apărare şi Securitate la Universitatea Naţională de Apărare ,,Carol I”, Bucureşti, România.