Absolvenţii cursurilor lingvistice au primit diplomele

Publicat on iunie 19, 2015 în Evenimente

Absolvenţii cursurilor lingvistice au primit diplomele

CHIŞINĂU, 19 iunie 2015 – Absolvenţii cursurilor de studiere a limbilor străine din cadrul Centrului lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au primit certficatele de absolvire, în timpul unei ceremonii festive.

Certificatele au fost înmînate de către comandantul (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş care a felicitat absolvenţii cursurilor cu menţiunea că instruirea lingvistică este parte integrantă a procesului de formare şi dezvoltare a carierei personalului militar, fiind un important criteriu care permite militarilor aspirarea la diverse cursuri peste hotare şi participarea în misiuni internaţionale.

Potrivit şefului Centrului lingvistic, locotenent-colonelului Ludmila Ianovici-Pascal, cursurile de studiere a limbilor engleză, şi franceză au durata de 20 săptămîni şi se axează pe dezvoltarea performanţelor lingvistice la cele patru deprinderi (citit, ascultat, vorbit, scris) cu evaluarea la final de curs, în conformitate cu criteriile STANAG 6001, utilizîndu-se testul STANAG bi-nivel 1-2 şi 2-3.

Aceeaşi sursă a subliniat că cei 33 militari din cadrul Armatei Naţionale au finalizat cursurile de bază şi intensive dintre care 26 militari, au absolvit cursul de studiere a limbii engleze, 7 militari, cursul de studiere a limbii franceze.

La Centrul lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, pînă în prezent, au fost instruiţi circa 1053 militari în domeniul limbilor străine (engleză, germană, franceză) accent fiind pus pe limba engleză.