Consilierul în Domeniul de Apărare din cadrul Misiunii Statelor Unite ale Americii la NATO la Academia Militară

Publicat on iunie 3, 2015 în Evenimente

Consilierul în Domeniul de Apărare din cadrul Misiunii Statelor Unite ale Americii la NATO la Academia Militară

CHIŞINĂU, 03 iunie 2015 – Consilierul în Domeniul de Apărare din cadrul Misiunii Statelor Unite ale Americii la NATO, locotenent – colonelul Thomas Quinn Wofford a efectuat, pe data de 03 iunie curent, o vizită de lucru în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Potrivit comandatului (rector) al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, scopul vizitei a constituit un panel de discuţii cu militarii angajaţi prin contract, cadrele didactice şi studenţii miliatri privind informarea personalului cu aspectele Alianţei Nord Atlantice, cooperarea internaţională şi perspectivele de dezvoltare.

Totodată, Consilierul în Domeniul de Apărare din cadrul Misiunii Statelor Unite ale Americii la NATO, locotenent – colonelul Thomas Quinn Wofford a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanţii conducerii instituţiei militare.

În cadrul discuţiilor au fost discutate principalele aspecte de dezvoltare ale Academiei Militare şi familiarizarea cu structura, misiunile şi perspectivele  de modernizare ale academiei.