Medicii rezidenţi au depus Jurămîntul Militar

Publicat on iunie 19, 2015 în Evenimente

Medicii rezidenţi au depus Jurămîntul Militar

CHIŞINĂU, 19 iunie 2015 – Medicii rezidenţi ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au depus astăzi Jurămîntul Militar, în timpul unei ceremonii organizate pe platoul Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Comandantul (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş a felicitat medicii rezidenţi cu evenimentul unic din viaţa fecăruia dintre ei, cu menţiunea că: „Jurămîntul miltar este jurămîntul de credinţă Patriei şi poporului nostru”.

„Odată cu depunerea Jurămîntului Militar, dumneavoastră aveţi datoria de a servi Patriei şi de a menţine sănătatea societăţii civile la nivel”, a subliniat colonelul Mihail Bucliş.

Şeful Catedrei medicină militară şi a calamităţilor din cadrul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, dr. în ştiinţe medicale, conf. univ., colonelul-medic Vasile Dumitraş a felicitat medicii rezidenţi cu ocazia depunerii Jurămîntului de credinţă Patriei „este o misiune importanţă nu doar de a apăra ţara dar şi de a păstra sănătatea militarilor.

„Vă doresc succese în cariera profesională şi să implementaţi aptitudinile profesionale la cel mai inalt nivel”.

Totodată, colonelul-medic Vasile Dumitraş a subliniat că timp de un an, medicii rezidenţi au studiat la Catedra medicină militară şi a calamităţilor principale acţiuni şi tehnici de manipulare în timpul situaţiilor extremale pe timp de pace şi conflict. În perioada 8-19 iunie,  medicii rezidenţi au avut un stagiu în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”  în cadrul căreia au studiat discipline de pregătire medico-militară de profil.

La finele studiilor, medicilor rezidenţi li se conferă gradul militari primar al corpulul de ofiţeri „locotenent în rezervă”.