Absolvenţii cursului de limba poloneză au primit diplomele

Publicat on august 14, 2015 în Evenimente

Absolvenţii cursului de limba poloneză au primit diplomele

CHIŞINĂU, 14 august 2015 – Un grup de ofiţeri ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au absolvit Cursul intensiv de studiere a limbii poloneze, organizat la Centrul lingvistic al  instituţiei, în cadrul unei ceremonii, pe data de 14 august curent.

Certificatele de absolvire au fost înmînate de către ataşatul militar şi aero al Republicii Polonia în Republica Moldova, colonelul Jan Myszczynski, care a felicitat ofiţerii cu ocazia finisării cu succes a cursurilor lingvistice, dorindu-le succese în cariera militară şi noi realizări frumoase în viaţa personală, iar cursurile de limbă poloneză să le fie un nou început în cariera militară.

Potrivit comandantului (rector) interimar al Academiei Militare a Forţelor Armate, colonelul Gheorghe Ţurcanu, cursul menţionat a fost iniţiat cu suportul ataşatului militar şi aero al Poloniei în Republica Moldova, în rezultatul oferirii de Republica Polonia a locurilor de studii pentru perfecţionarea ofiţerilor Academiei Militare. Promoţia a constituit 12 ofiţeri.

Cursul de limba poloneză a fost organizat, în premieră, în scopul formării şi dezvoltării competenţelor lingvistice ale militarilor preconizaţi pentru studii în Republica Polonia.