Ofiţerii Academiei Militare au studiat limba poloneză – premieră, pentru Armata Naţională

Publicat on august 21, 2015 în Evenimente

Ofiţerii Academiei Militare au studiat limba poloneză – premieră, pentru Armata Naţională

CHIŞINĂU, 14 august 2015 – Generalul de brigadă Igor Cutie, locţiitor-şef Marele Stat Major – Director Marele Stat Major al Armatei Naţionale, a înmînat, pe data de 21 august curent, certificatele, unui grup de ofiţeri ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” care au absolvit Cursul intensiv de studiere a limbii poloneze, organizat la Centrul lingvistic al  instituţiei, în cadrul unei ceremonii.

Generalul de brigadă Igor Cutie a felicitat ofiţerii cu ocazia absolvirii cu succes a cursurilor lingvistice, dorindu-le realizări frumoase în cariera militară şi noi ascensiuni în cresterea profesională.

„Cunoaşterea limbilor străine este benefic oricui şi, totodată, permite militarului de a creşte şi progresa continuu în plan profesional” a subliniat, generalul de brigadă Igor Cutie.

Potrivit comandantului (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate, colonelul Mihail Bucliş, cursul menţionat a fost iniţiat cu suportul ataşatului militar şi aero al Poloniei în Republica Moldova, în rezultatul oferirii de Republica Polonia a locurilor de studii pentru perfecţionarea ofiţerilor Academiei Militare. Promoţia a constituit 12 ofiţeri.

Cursul de limba poloneză a fost organizat, în premieră, în scopul formării şi dezvoltării competenţelor lingvistice ale militarilor preconizaţi pentru studii în Republica Polonia.