Studenţii militari la competiţii internaţionale

Publicat on august 21, 2015 în Evenimente

Studenţii militari la competiţii internaţionale

CHIŞINĂU, 21 august 2015 – Un grup de militari din cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate  „Alexandru cel Bun” a participat, în premieră, la „Săptamîna Internaţională de Instruire Militară, Tragere şi Exerciţiu pentru Cadeţii Academiilor Forţelor Terestre”, ediţia VIII-a, organizată în perioada 09-18 august curent, în Turcia.

Potrivit superiorului  echipei  Academiei Militare, căpitan Iurie Andruşca, lector universitar la catedra Artă militară, la evenimentul menţionat au participat  reprezentanţi ai 22 de state. În cadrul evenimentului au fost organizate competiţii între opt echipe mixte compuse din reprezentanţi ai mai multor ţări. Probele la care au luat parte studenţii militari au fost: exerciţiu complex la înnot, surfing, tragerea otgonului, paint ball, deplasarea prin procedee tactice la cursa de obstacole.

Aceeaşi sursă a subliniat, că echipele din care au făcut parte studenţii militari moldoveni au fost clasate pe locurile II şi III. La finele competiţiilor, echipele învingătoare au fost premiate cu medalii de merit.

În cadrul Săptamînii Internaţionale de Instruire Militară, Tragere şi Exerciţiu pentru Cadeţii Academiilor Forţelor Terestre, au fost organizate tururi culturale în oraşele Ankara, Izmir şi Istanbul.