Vizita experţilor Institutului de Limbi Străine (DLIELC) SUA

Publicat on august 14, 2015 în Evenimente

Vizita experţilor Institutului de Limbi Străine (DLIELC) SUA

CHIŞINĂU, 14 august 2015 – În perioada 10-14 august 2015, Centrul Lingvistic al Academiei Militare “Alexandru cel Bun” a fost vizitat de către o echipă de experţi din cadrul Institutului de Limbi Străine (DLIELT) din San Antonio, Texas, SUA: doamna Gracie L. Funk, Manager de Programe şi doamna Lisa Alderete, analist în domeniul testării lingvistice.

Scopul acestei vizite a constat în evaluarea capacităţii de instruire lingvistică a centrului cît şi a procesului de elaborare, moderare, validare şi testare a itemilor în conformitate cu criteriile testului STANAG 6001, test care este utilizat la determinarea capacităţilor lingvistice şi stabilirea profilului lingvistic standardizat a militarilor şi civililor Armatei Naţionale.

Potrivit locotenent-colonelului Ludmila Ianovici-Pascal, şeful centrului lingvistic, analiza şi recomandările efectuate de către echipa de experţi SUA au avut scopul de a îmbunătăţi capabilităţilor lingvistice în contextul instruirii militarilor pentru diverse necesităţi ale Armatei Naţionale.