AVIZ

Publicat on noiembrie 20, 2015 în Avize

AVIZ

     Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” anunță concurs pentru înscrierea la studiile superioare de doctorat (ciclul III). În perioada: 16.11 – 23.11.2015 pot fi depuse dosarele aspiranților. Au dreptul să participe la procedura de admitere la studii de doctorat numai absolvenţii cu diploma de studii superioare de Master sau echivalentă acesteia, din ţară şi din străinătate, conform legii.

        Dosarul de înscriere la concurs va conţine următoarele acte:

–          Cerere de înscriere la concursul de admitere;

–          Diplome de studii superioare (licenţă şi master), cu anexele corespunzătoare sau suplimente, în original şi copii;

–          Lista şi copia lucrărilor ştiinţifice publicate (brevetelor de invenţie) sau un referat ştiinţific (în volum de 7 – 10 pagini) la tematica specialităţii alese;

–          Extras din procesul–verbal al şedinţei Consiliului Facultăţii sau recomandări a doi specialişti cu grad ştiinţific în domeniu;

–          Curriculum vitae;

–          Fişa de evidenţă a doctorandului;

–          Copia carnetului de muncă;

–          3 fotografii 3×4;

–          Copia buletinului de identitate.

     Candidaţii care şi-au făcut studiile în străinătate (cu excepţia celor care şi-au făcut studiile în România) vor prezenta traducerea diplomei în limba română, legalizată notarial, precum şi copia legalizată a certificatului de recunoaştere şi echivalare a acestuia de către Ministerul Educaţiei.

      Selecţia candidatului la doctorat pentru o poziţie vacantă este realizată de către conducătorul de doctorat care urmează să îndrume studentul-doctorand, în baza a două probe de concurs, desfășurate în perioada 07-10 noiembrie 2015:

  1. evaluarea competenţelor şi capacităţilor analitice şi de sinteză, capacitatea de gândire critică, originalitatea modului şi a abilităţilor de a formula o problemă relevantă pentru domeniul ştiinţific aplicat. Evaluarea se va realiza prin susţinerea unui referat ştiinţific de specialitate.
  2. Evaluarea competenţelor lingvistice pentru o limbă străină de circulaţie internaţională (de regulă, engleza sau franceza). Candidaţii care deţin un certificat ce indică cunoştinţe de nivel B2 sau alt certificat recunoscut internaţional (ex. Toefl) vor fi scutiţi de probă cu nota 10. În alt caz, candidaţii vor fi evaluaţi la limba străină în condiţiile organizate de ŞD. Cetăţenii străini, cu excepţia persoanelor a căror limbă de instruire a fost alta decât cea română sau rusă, se admite limba română sau limba rusă.

Probele de concurs se susţin în cadrul ŞD în faţa comisiei de admitere propuse de CŞD şi aprobate de rectorul AMFA.

Nota minimă de admitere este 8 (opt).

Aspirantul este înmatriculat în baza obținerii avizului favorabil al Consiliului Școlii Doctorale. Aspiranții selectați semnează un contract de studii de doctorat cu Academia Militară. Nu se percepe taxă de înscriere la concursul de admitere. Durata studiilor de doctorat este 4 ani (studii cu fregvență redusă).

Metodologia privind admiterea la doctorat in Academia Militară