Vizita de lucru în Academia Militară a Ataşatului militar al Republicii Federale Germania

Publicat on decembrie 4, 2015 în Evenimente

Vizita de lucru în Academia Militară  a Ataşatului  militar al Republicii Federale Germania

CHIŞINĂU, 02 Decembrie 2015 – Ataşatul militar al Republicii Federale Germania, locotenent-colonelul Marc Ascui şi consultantul în domeniul instruirii lingvistice, domnul Hubert Knittel au întreprins o vizită de lucru în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, pe data de 02 decembrie curent.

Potrivit şefului Centru Lingvistic al Academiei Militare, locotenent-colonelul Ludmila Ianovici-Pascal, în conformitate cu Planul  de perfecţionare a cadrelor militare pentru Armata Naţională, începînd cu 1 martie 1997, s-au desfăşurat cursurile de studiere a limbii germane, în baza Colegiului Militar ,,Alexandru cel Bun”, cu durata de 5 luni. Prima grupă a întrunit 13 militari prin contract ai Armatei Naţionale.

Cursul de limbă germană este organizat de două ori pe an, fiind constituit din grupa intensivă de bază de cunoaştere a limbii germane, compusă din zece militari. Candidaţii sunt aleşi, în dependenţă de cursurile preconizate în Germania, după grad şi funcţia deţinută, în conformitate cu cerinţele organizatorilor cursurilor.

Durata perioadei de instruire este de 20 săptămîni, avînd drept obiectiv principal dezvoltarea abilităţilor lingvistice la toate cele patru capacităţi lingvistice (citit, ascultat, vorbit, scris).

În prezent grupa de limbă germană care studiază la cursul intensiv de bază în cadrul Centrului Lingvistic a demarat din data de 1 septembrie şi va absolvi la data de 15 ianuarie 2016.