Militari deţinători ai diplomelor de cunoaştere a limbii franceze

Publicat on ianuarie 15, 2016 în Evenimente

Militari deţinători ai diplomelor de cunoaştere a limbii franceze

CHIŞINĂU, 15 ianuarie 2016 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale au absolvit  pe data de 15 ianuarie curent, Cursul intensiv de bază de studiere a limbii franceze în cadrul Centrului Lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Potrivit comandantului (rector) interimar al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” colonel Ghenadie Safonov – studierea şi cunoasterea limbilor străine este o necesitate pentru militari şi oferă posibilitatea de a aplica la cursuri de perfecţionare peste hotare cît şi participarea la misiuni internaţionale.

Şefului interimar al Centrului Lingvistic, locotenentul major Oxana Palii, a subliniat că perioada de studii a durat 18 săptămîni, si include şedinte teoretice şi practice cu studierea şi dezvoltarea performanţelor lingvistice la cele patru deprinderi (citit, ascultat, vorbit, scris), participanţii fiind evaluaţi la competențele lingvistice conform standardelor moderne.

Pînă în prezent 25 de militari au devenit posesorii certificatelor de absolvire a cursurilor de studiere a limbii franceze din cadrul Centrului Lingvistic, fiind evaluați conform criteriilor STANAG 6001 la limba franceză.