Opera lui Eminescu – ieri, astăzi şi mîine

Publicat on ianuarie 15, 2016 în Evenimente

Opera lui Eminescu – ieri, astăzi şi mîine

CHIŞINĂU, 15 ianuarie 2016 – Studenţii militari au adus un omagiu de comemorare a marelui poet Mihai Eminescu, în cadrul seratei cu genericul „Tinguiosul glas de clopot” organizată astăzi, 15 ianuarie, la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Serata de creaţie a fost un bun prilej de a aduna mai multi oameni de cultură din ţară precum: academicianul Academiei din Cehia, Vasile Căpăţină, scriitoare şi profesor universitar Lidia Grosu, interpreta Angela Braşoveanu, actorul Sandu Cupcea, artiştii Lidia Ungureanu şi Gheorghe Ungureanu.

Oaspeţii de onoare au prezentat publicului secvenţe din operele lui Mihai Eminescu amintind studenţilor militari care au fost cele mai remarcante creaţii eminesciene, ajunse adevarate capodopere ale literaturii universale.

Totodată au răsunat melodii pe versurile lui Eminescu înterpetate de către Angela Braşoveanu. Studenţii militari au declamat un recital de poezii care au marcat creaţia „Luceafărului” literaturii noastre, fiind apreciaţi inalt de către oamenii de artă, prezenţi la eveniment.

În anul 2016, se împlinesc 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Astăzi, fiind sărbătorită şi Ziua Culturii în Republica Moldova.