Studenţii militari la serata eminesciană

Publicat on ianuarie 15, 2016 în Evenimente

Studenţii militari la serata eminesciană

CHIŞINĂU, 15 ianuarie 2016 – Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au participat la serata eminesciană, cu ocazia a 166 ani de la naşterea marelui poet naţional Mihai Eminescu. Evenimentul a fost organizat la Biblioteca Naţională,  pe data de 14 ianuarie curent.

În cadrul evenimentului au fost prezentate date din biografia şi creaţia artistică care au marcat atît viaţa, cît şi opera marelui poet. Ulterior a fost organizată o expoziţie de carte, fiind expuse volumele, care l-au consacrat pe marele Eminescu.

Audienţa a fost impresionată de recitalul de poezii din creaţia poetului, recitate de către studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate.  Poeziile „Glossa”, „Dor de Eminescu”, „Departe sunt de tine”, „În zadar în colbul şcolii”, „Pe lîngă plopii fără soţ”, din creaţia poetului. Studenţii militari au fost apreciaţi la nivel înalt de către organizatori prin talentul de a trăi emoţiile redate din mesajul capodoperelor eminesciene.

Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850 şi a trecut în nefiinţă pe 15 iunie 1889. Este considerat poetul naţional, iar opera sa include, de asemenea, proză, publicistică şi studii de filosofie şi sociologie.