Colaborare moldo-franceză

Publicat on februarie 10, 2016 în Evenimente

Colaborare moldo-franceză

CHIŞINĂU, 10 februarie 2016 – În perioada 18 ianuarie – 12 februarie curent, doi cadeţi ai Şcolii Militare Saint-Cyr Coëtquidan din Republica Franceză au efectuat un stagiu militar în Academia Militară a Forţelor Armate  „Alexandru cel Bun”.

Potrivit locţiitorului comandantului pentru învăţămînt (prorector), colonelul Gheorghe Ţurcanu în perioada aflării în Republica Moldova, tinerii au avut un program de activitate divers. Oaspeţii au participat la ore de curs a studenţilor militari moldoveni, am avut ore de studiere a limbii engleze şi diverse şedinţe de conoaştere a tehnicii şi armamentului militar care se află în dotarea instituţiei. Cadeţii au efectuat diverse vizite de familiarizare în unităţile militare şi instituţiile Armatei Naţionale.

La finele stagiului practic în Republica Moldova tinerii au avut o întrevedere cu reprezentanţii conducerii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”. În timpul întrevederii cadeţii au remarcat ospitalitatea cu care au fost primiţi, menţionînd că activităţile din cadrul perioadei stagiului au fost diverse şi interesante, în timpul cărora au cunoscut ţinuturile din Republica Moldova.

Comandantul (rector) al Academiei Militare, colonelul Iurie Bruma a menţionat că vizita cadeţilor în instituţia de învăţămînt este o premieră, ceea ce va pune bazele unei colaborări la nivel instituţional şi va permite pe viitor, ca reprezentanţi ai Academiei Militare să efectueze asemenea vizite în cadrul Şcolii Militare Saint-Cyr Coëtquidan din Republica Franceză.