Certificate de absolvire pentru militarii participanți la Cursul „Managementul stocurilor de armament şi muniţii”

Publicat on martie 11, 2016 în Evenimente

Certificate de absolvire pentru militarii participanți la Cursul „Managementul stocurilor de armament şi muniţii”

CHIŞINĂU, 11 martie 2016 – Absolvenţii Cursului „Managementul stocurilor de armament şi muniţii”, (partea teoretică), desfăşurat în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, au primit astăzi, 11 martie curent, diplomele de absolvire, în cadrul unei ceremonii organizate în sala de festivități a instituției.

La festivitatea de înmînare a certificatelor de absolvire a participat locțiitorul comandantului academiei pentru învățămînt (prorector) colonelul Gheorghe Țurcanu care a subliniat că importanța unui asemenea curs este evidentă, îndeosebi  pentru militarii implicați în sfera stocurilor de armament și muniții, iar cursul vine drept suport în activitatea de serviciu.

La rîndul său, ambasadorul Austriei în Republica Moldova, Gerhard Schaumberger a menționat că acest curs este rezultatul eforturilor comune ale instructorilor din Austria, Suedia, Canada, Elveția, şi ai Misiunii OSCE, la iniţiativa Ministerului Apărării din Republica Moldova. „Scopul echipei multinaţionale de experţi a fost instruirea personalului implicat în domeniul managementului muniţiilor şi armamentului. Apreciem receptivitatea Ministerului Apărării şi a tuturor părţilor implicate în planificarea, organizarea şi derularea activităţii respective”, a spus Gerhard Schaumberger.

Partea teoretică a Cursului „Managementul stocurilor de armament şi muniţii” s-a desfăşurat în perioada 23 februarie – 11 martie curent şi a întrunit 18 militari ai Armatei Naţionale şi reprezentanţi ai Ministerelor de Interne şi Justiţiei precum și ai Departamentului Poliției de Frontieră.

Activitatea respectivă face parte din seria de proiecte desfăşurate în baza Memorandumului de înţelegere dintre Ministerul Apărării şi Misiunea OSCE, în Republica Moldova, cu privire la implementarea Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor, semnat la 28 octombrie 2010.