Expoziţie de fotografie cu genericul „Femeile și bărbații văzuți prin obiectivul fotografilor: realități și inspirații”

Publicat on martie 17, 2016 în Evenimente

Expoziţie de fotografie cu genericul „Femeile și bărbații văzuți prin obiectivul fotografilor: realități și inspirații”

CHIŞINĂU, 17 martie 2016 – Studenţii militari au avut parte de o expoziţie de fotografie cu genericul „Femeile și bărbații văzuți prin obiectivul fotografilor: realități și inspirații”, organizată în sala de festivităţi a instituţiei, pe data de 16 martie curent.

Evenimentul este parte a Caravanei  „Egalitate prin Obiectiv”  şi timp de două zile, 16 – 17 martie, a fost prezentat studenților militari. De asemenea, instituția a găzduit și o dezbatere publică pe tema egalității de gen, în cadrul căreia studenții, viitori ofiţeri, s-au manifestat foarte activ.Atît studenții cît și studentele și-au expus propriile puncte de vedere în cadrul dezbaterilor.

Potrivit expertului în domeniul egalităţii de gen, Olga Nicolenco, dezbaterile şi întrevederile cu vizitatorii expoziţiei sunt axate pe femei pentru a le încuraja şi motiva să se implice în procesul decizional, cît şi de a informa societatea despre situațiadin țară, cît și de peste hotare, în domeniul egalității de gen.

„Noi ne propunem să combatem educația stereotipică potrivit căreia rolul femeii este la bucătărie. Inclusiv prin intermediul acestei expoziții vă vom demonstra că femeia poate înregistra succese remarcabile în domenii considerate masculine cum ar fi cel militar, de exemplu”a declarat Olga Nicolenco în cadrul dezbaterei publice.

În același timp, însă, viitorii ofiţeri au căzut de acord că atît bărbații, cît și femeile sunt implicaţi în activităţile care contribuie la constituirea bugetului familial. La finalul evenimentului, studenții Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au votat pozele preferate pentru nominalizarea „Simpatia Publicului”.