Alteţa Sa Regală Principele Radu al României în vizită la Academia Militară

Publicat on aprilie 18, 2016 în Evenimente

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României  în vizită la Academia Militară

CHIŞINĂU, 18 aprilie 2016 – Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a efectuat o vizită în cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, unde a susţinut o prelegere pentru audienţii Cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale, cu genericul „Probleme actuale ale securităţii naţionale” (curs de nivel politico-militar), desfăşurat de către Academia Militară.

În acelaşi context, Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a făcut o preţioasă donaţie de carte.

La întîlnirea cu profesorii şi studenţii militari a luat parte Ministrul Apărării Anatolie Şalaru, care a mulţumit înaltului oaspete, pentru interesul deosebit manifestat pentru suportul instituţiei militare, materializat prin lotul impunător de literatură oferită.

În cadrul evenimentului, comandantul (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Iurie Bruma a menţionat că instituția este deosebit de onorată de vizita Excelenţei Sale Regale, principele Radu al României şi a exprimat profunda recunoştinţă pentru susţinerea acordată.

Excelenţa Sa Regală, Principele Radu al României şi-a exprimat intenţia de a menţine o colaborare continuă, în vederea unei posibilităţi de suport academic permanent instituţiei militare de învățămînt superior.

Vizita în cauză se încadrează în şirul activităţilor cu caracter public ale Excelenţei Sale Regale în Republica Moldova, pentru o perioadă de trei zile.