Atașatul militar al Franței a vizitat Centrul lingvistic al Academiei Militare

Publicat on aprilie 13, 2016 în Evenimente

Atașatul militar al Franței a vizitat Centrul lingvistic al Academiei Militare

CHIȘINĂU, 13 aprilie 2016 – Ataşatul militar al Franţei în Republica Moldova, colonelul Christophe Midan a efectuat o vizită de lucru pe data de 13 aprilie curent, la Centrul lingvistic al Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Șeful Centrului lingvistic, locotenent-colonelul Ludmila Ianovici-Pascal a specificat că vizita oficialului a fost axată pe familiarizarea cu activitatea Centrului lingvistic și anume cunoașterea procesului de instruire și desfășurare a cursului de studiere a limbii franceze.

„În acest context, în perioada 04-28 aprilie curent, la Centrul lingvistic al academiei, colonelul (r) Jean-Bernard Colle, meditator de limba franceză, ține un curs de lecții, participanților la cursul de instruire a limbii franceze. Scopul fiind acordarea asistenței atît instructorilor cît și militarilor Armatei Naționale și studenților instituției în instruirea lingvistică a limbii franceze. În perioada menționată, studenţii beneficiază de contact direct cu vorbitor nativ de limbă franceză, în paralel cu instruirea academică a acestora, efectuată de către cadrele didactice ale Centrului lingvistic”, a subliniat locotenent-colonelul Ludmila Ianovici-Pascal.

Experiența de acest gen, este o premieră pentru instruirea lingvistică a limbii franceze în Armata Națională. Programul are un efect benefic asupra procesului de instruire şi contribuie la familiarizarea studenţilor cu istoria, cultura şi tradiţiile poporului francez.

În timpul vizitei, ataşatul militar al Franţei a comunicat în limba franceză cu militarii aflați la cursul de bază de studiere a limbii străine şi s-a arătat mulţumit de nivelul de pregătire şi prestaţie a acestora.