„Ziua Drapelului de Stat” omagiată la Academia Militară

Publicat on aprilie 27, 2016 în Evenimente

„Ziua Drapelului de Stat” omagiată la Academia Militară

CHIŞINĂU, 27 aprilie 2016 –Conducerea Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a organizat o festivitate consacrată „Zilei Drapelui de Stat”, la care a participat întreg efectivul de militari prin contract şi studenţii instituţiei.

Comandantul (rector) al Academiei Militare colonelul Iurie Bruma a menţionat importanţa drapelului de stat ca simbol naţional ce reprezintă trecutul, prezentul şi viitorul ţării. „Pentru militari drapelul de stat este un simbol pe care il onorează mereu în timpul îndeplinirii nobilei misiuni de a sta la straja independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, acesta fiind  un respect faţă de ţară, neam şi popor”.

În timpul activităţii preotul a oficiat un serviciu divin dedicat tricolorului, ulterior acesta fiind arborat pe catarg, iar militarii au intonat imnul de stat.

Tot astăzi un grup de studenţi militari a participat la liceul „Vasile Alecsandri” din capitală în cadrul evenimentului festiv de omagiere a drapelului. Activitatea a întrunit profesori, elevi care au avut parte de un program dedicat drapelului naţional. Studenţii au prezentat exerciţii cu elemente de luptă corp la corp şi o expoziţie de armament din dotarea Armatei Naţionale.

Anual la 27 aprilie este sărbătorită Ziua Drapelului de Stat instituită de Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990.