Absolvenţi ai cursului antiaerian

Publicat on mai 27, 2016 în Evenimente

Absolvenţi ai cursului antiaerian

CHIŞINĂU, 27 mai 2016 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale au primit diplomele de absolvire a Cursului de specializare în domeniul artileriei antiaeriane (ZU-23-2), organizat la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

La activitatea festivă a participat şi reprezentantul Comandamentului Forţe Aeriene, colonelul Oleg Guzun.

Potrivit comandantului (rector) al Academiei Militare, colonel Iurie Bruma, cursul este destinat militarilor care activează în domeniul antiaerian şi permite acestora să-şi perfecţioneze cunoştinţele cu noi şi noi informaţii utile pentru activitatea de serviciu. Promoţia aceasta fiind la a treia ediţie, iar cei 16 absolvenţi, în premieră, au fost instruiţi în domeniul artileriei antiaeriane.

Coordonatorul cursului, colonelul (r) Igor Zavalski, lector la catedra Artă militară a menţionat că militarii au studiat rolul şi structura subunităţilor antiaeriene, acţiunile comandanţilor în organizarea ripostei antiaeriene în diverse situaţii. „Obiectivul principal al cursului a fost axat pe studierea construcţiei instalaţiei antiaeriene şi regulile de tragere, întreţinerea tehnică, dar şi acţiunile militarilor în timpul lucrului cu instalaţia de artilerie antiaeriană (ZU-23-2)”.

Cursul nominalizat a fost desfăşurat în perioada 17-27 mai, participanţii au avut şedinţe teoretice şi practice, ulterior aceştia fiind evaluaţi prin intermediul examenului final de verificare a cunoştinţelor.