Lideri inferiori instruiţi la Cahul

Publicat on mai 13, 2016 în Evenimente

Lideri inferiori instruiţi la Cahul

CHIŞINĂU, 13 mai 2016 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale au absolvit Cursul de instruire a liderilor inferiori nivelul I, organizat de Secţia pregătire sergenţi şi subofiţeri (dislocată în incinta Brigăzii 3 infanterie motorizată din oraşul Cahul) subdiviziune a Centrului de orientare profesională şi perfecţionare continuă  a  Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” .

Potrivit şefului interimar J1 Direcţie personal a Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, locotenent-colonelul Veaceslav Donica cursul este parte a Ghidului carierei militare a subofiţerilor din Armata Naţională, şi are scopul de a profesionaliza corpul de sergenţi, care ulterior urmează a fi promovaţi în cariera militară.

Şeful Centrului  orientare profesională şi perfecţionare continuă, maiorul Ion Cozma a menţionat că în perioada 21 martie -13 mai curent, au fost instruiţi 31 de reprezentanţi din unităţile militare ale Armatei Naţionale.

„În timpul studiilor, participanţii au avut şedinţe teoretice şi practice, aici fiecare militar a fost numit la funcţii de comandant de grupă şi comandant de pluton unde practic a executat misiunile şi cerinţele de instruire a subalternilor. Exerciţiile practice permit ca aceştia să înveţe cum individual să instruiască militarii din subordine. La finele studiilor cursanţii fiind evaluaţi prin intermediul testării practice şi teoretice” a subliniat maiorul Ion Cozma.

Este de menţionat faptul că în perioada anilor 2012 – 2016 în cadrul Secţiei de pregătire a sergenţilor şi subofiţerilor a Centrului de orientare profesională şi perfecţionare continuă au fost instruiţi 233 militari.