Conferinţa ştiinţifică internaţională „Republica Moldova în contextul noii arhitecturi de securitate regională”

Publicat on mai 19, 2016 în Evenimente

Conferinţa ştiinţifică internaţională „Republica Moldova în contextul noii arhitecturi de securitate regională”

CHIŞINĂU, 19 mai 2016 –  Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a organizat la Centrul de Cultură şi Istorie Militară a Armatei Naţionale, Conferinţa ştiinţifică internaţională „Republica Moldova în contextul noii arhitecturi de securitate regională”, pe data de 19 mai curent.

Prezent la eveniment, viceministrul Apărării, Alexandru Cimbriciuc, a menţionat faptul că această conferinţă, devenită deja tradiţională, este o bună temelie pentru dezvoltarea şi tranformarea abordărilor  ştiinţifice ale securităţii regionale.

Potrivit comandantului (rector) al Academiei Militare, colonel Iurie Bruma, respectiva întrunire ştiinţifică aduce în centrul atenţiei abordările şi discuţiile ştiinţifice a problemei pericolelor iminente, care pot pune în dificultate funcţionarea sistemului de securitate naţională a statului.

Manifestarea ştiinţifică internaţională, cu genericul „Republica Moldova în condiţiile noii arhitecturi de securitate regională” a întrunit reprezentanţi ai mediului academic şi ştiinţific din Republica Moldova, România, Ucraina şi Israel.

Conferinţa internaţională „Republica Moldova în condiţiile noii arhitecturi de securitate regională”, ediţia 2016, este organizată de Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”,  în colaborare cu Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Republica Moldova, precum şi Asociaţia PROMO- LEX, Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (Reprezentanţa în Republica Moldova) şi Universitatea Liberă Internaţională din Moldova.