Masa rotundă „Familia – valori şi tradiţii”

Publicat on mai 12, 2016 în Evenimente

Masa rotundă „Familia – valori şi tradiţii”

CHIŞINĂU, 12 mai 2016 – Tradiţional, la data de 12 mai curent, conducerea Catedrei Ştiinţe umanistice din cadrul Facultăţii Administraţie Publică a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a organizat masa rotundă dedicată Zilei Internaţionale a Familiei, cu genericul „Familia – valori şi tradiţii”.

Moderatorul evenimentului Ludmila Vasilachi, lector universitar, Catedra ştiinţe umanistice, a menţionat că sărbătoarea Ziua Familiei a devenit o tradiţie frumoasă în Academia Militară, fiind la a VII-a ediţie, iar obiectivul mesei rotunde este de a accentua importanţa şi de a promova valorile familiei – egalitatea, dragostea şi respectul.

La activitate au fost prezenţi invitaţii de onoare: protoereul Corneliu Dobrogeanu, preşedinte al Departamentului mitropolitan Relaţii cu Forţele Armate şi Ministerul Justiţiei care a felicitat studenţii militari cu ocazia sărbătorii şi a ţinut o lecţie de învaţătură.

De asemenea, au fost prezenţi Ninela Caranfil şi Iurie Negoiţă, Artişti ai Poporului, actori la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” care au oferit sfaturi şi poveţe tinerilor accentuînd importanţa familiei contemporane axate pe comunicare şi încredere.

Studenţii Centrului de excelenţă ai Colegiului de Construcţii: Cătălina Vasilean, Veronica Sanduleac şi Mihail Burlacu au delectat publicul cu doine şi piese muzicale din folclorul naţional, iar studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au prezentat informaţii pe diverse subiecte interesante: Alexei Hemei cu prezentarea – „Sorgintele dragostei faţă de neam şi ţară”, Irina Iarmaliuc a vorbit despre „Căminul conjugal”, iar Elena Grîu a prezentat informaţii cu referire la „Familia şi rolul acesteia în educaţia copiilor”.

Ziua Internaţională a Familiei este sărbătorită anual la data de 15 mai, în conformitate cu decizia Adunării Generale a ONU, adoptată prin Rezoluţia 47/237 din 20 septembrie 1993.