Studenţii militari donează sînge

Publicat on iunie 14, 2016 în Evenimente

Studenţii militari donează sînge

CHIŞINĂU, 14 iunie 2016 – Un grup de studenţi ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au participat astazi, 14 iunie, la Campania naţională de donare benevolă a sîngelui în cadrul „Zilei Mondiale a donatorului de sînge”.

Activitatea a fost organizată de Ministerul Sănătăţii, în comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui şi administraţiile publice locale, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” din capitală.

Evenimentul a întrunit oficiali, miniştri, donatori cu experienţă, dar şi persoane care benevol acceptă să contribuie la salvarea de vieţi omeneşti, prin intermediul participării la campania de donare a sîngelui.

Potrivit comandantului (rector) al Academiei Militare, colonel Iurie Bruma:„studenţii militari participă cu regularitate la activităţi de donare benevolă a sîngelui, prin aceste acţiuni demonstrînd că sunt solidari cu populaţia întru salvarea  pacienţilor care necesită pentru tratament tranfuzii de sînge şi componentele acestuia”.

Menţionăm că în acest an la Campania de donare a sîngelui au participat circa 90 de studenţi şi angajaţi ai Academiei Militare.