Militari absolvenţi ai cursurilor de limbă germană

Publicat on august 26, 2016 în Evenimente

Militari absolvenţi ai cursurilor de limbă germană

CHIŞINĂU,  26 august 2016 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale a primit certificate de absolvire a Cursului de bază de studiere a limbii germane, în timpul unei ceremonii organizate pe data de 26 august curent, la Academia Militară.

Certificatele au fost înmînate de către locţiitorul comandantului pentru lucru administrativ (prorector) locotenent-colonel Anatol Bucuci.

Şeful Centrului Lingvistic al Academiei Militare, locotenent-colonelul (r) Ion Serjant a subliniat că studierea limbii germane include şedinţe teoretice şi practice, avînd drept scop dezvoltarea performanţelor lingvistice la cele patru deprinderi (citit, ascultat, vorbit şi scris). Durata cursului a constituit 20 de săptămîni. La final de curs, cei sapte militari au fost supuşi sesiunii de evaluare privind determinarea competenţelor lingvistice şi stabilire a profilului lingvistic standartizat STANAG 6001, desfăşurată în cadrul Centrului Lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Aceeaşi sursă a menţionat  că „Procesul de testare a militarilor a fost monitorizat  de către locotenent-colonelul Marc Ascui – ataşatul militar al Republicii Federale Germania pentru Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, însoţit de către doamna Sabine Ascui” a menţionat locotenent-colonel (r) Ion Serjant.

Este important de menţionat faptul că pînă în prezent circa 1510 militari au fost instruiţi în cadrul  Centrului Lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.