Student moldovean în Academia Forţelor Aeriene „Henri Coanda”, România

Publicat on august 26, 2016 în Evenimente

Student moldovean în Academia Forţelor Aeriene „Henri Coanda”, România

CHIŞINĂU, 26 august 2016 – Studentul selectat pentru studii în Academia Forţelor Aeriene „Henri Coanda” din Braşov, România, Vitalie Griţco a depus Jurămîntul militar de credinţă patriei în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

La activitatea festivă a fost prezent, camandantul (rector) al Academiei Militare , colonelul Sergiu Plop care a felicitat tînărul student militar cu ocazia depunerii Jurămîntului militar şi admiterii la studii în România, dorindu-i succese remarcabile la învăţătură, cu îndemnul de a fi la înălţimea aşteptărilor tuturor.

Potrivit colonelului Sergiu Plop, Vitalie Griţco a fost selectat pentru a studia în România de o comisie specială, nu inainte de a fi supus probelor de admitere: probe la pregătirea fizică, teste de verificare a cunoştinţelor de cultură generală.

Studentul învaţă în Academia Forţelor Aeriene „Henri Coanda” din Braşov, timp de trei ani. La absolvirea înstituţiei de învăţămînt militar superior, tînărul locotenent este încadrat în serviciul militar în Armata Naţională.