Academia Militară „Alexandru cel Bun” – colaborare cu Centrul de Informare şi Documentare privind NATO

Publicat on septembrie 23, 2016 în Evenimente

Academia Militară „Alexandru cel Bun”  – colaborare cu Centrul de Informare şi Documentare privind NATO

CHIŞINĂU, 23 septembrie 2016 – Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a găzduit pe data de 23 septembrie curent, proiectul „Şcoala NATO de Securitate” implementată de Centrul de Informare și Documentare NATO în Moldova (CID NATO).

Potrivit şefului CID NATO, Elena Mîrzac, proiectul „Şcoala NATO de Securitate”, reprezintă o platformă pentru studenți, tineri profesioniști și reprezentanți ai societății civile din diverse regiuni ale Republicii Moldova. Scopul proiectului fiind încurajarea tinerilor și dezvoltarea culturii de securitate, oferind oportunitate de a primi informație cuprinzătoare cu privire la actualele evoluții politice și de securitate. Totodată, dezvoltarea capacitatăţii analitice și de gîndire critică a tinerilor.

Comandantul (rector) al Academiei Militare, colonel Sergiu Plop, a specificat că în cadrul proiectului una dintre activităţi ale tinerilor a inclus vizitarea Academiei Militare „Alexandru cel Bun” ca fiind o istorie de succes în colaborarea Republicii Moldova cu NATO. Proiectul se axează pe colaborarea dintre Academia Militară şi NATO referitor la ajustarea programelor de studii conform standardelor occidentale şi alinierea învăţămîntului militar superior din Republica Moldova cu cel al Academiilor de Apărare din Vest.

În acest context, tinerii au avut parte de o lecţie informativă cu referire la reorganizarea în timp a instituţiei, date din istoria şi activitatea academiei, urmate de prezentări ale ofiţerilor, reprezentanţi ai Academiei Militare care au participat în calitate de observatori militari în misiunile  de menţinere a păcii.

Ulterior, tinerii au avut parte de o excursie în cadrul Academiei Militare unde au avut posibilitatea de a se familiariza cu clasele de studiu, baza materială de  instruire şi condiţiile de trai a studenţilor militari.

Totodată, pe data de 22 septembrie reprezentanţii proiectul „Şcoala NATO de Securitate” au efectuat o vizită de familiarizare cu Centrul perfecţionare continuă al Academiei Militare, unde au avut parte de o prezentare cu tematica „Participarea Armatei Naţionale la operaţiuni de menţinere a păcii”.