Lecţii in domeniul Operaţiunilor navale

Publicat on octombrie 21, 2016 în Evenimente

Lecţii in domeniul Operaţiunilor navale

CHIŞINĂU, 21 octombrie 2016 – Comandorul, Todor Yotov, expert în domeniul operaţiunilor navale reprezentant al Academiei Navale „Nikola Vaptsarov” din oraşul Varna, Bulgaria a efectuat în perioada 19-20 octombrie curent, o vizită de lucru în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.
Expertul NATO a avut întrevederi cu reprezentanţii conducerii Academiei Militare, unde au fost discutate subiecte ce ţin de instruirea calitativă a studenţilor şi masteranzilor instituţiei militare.
Comandantul-rector al Academiei Militare, colonelul Sergiu Plop a reiterat că întîlnirile cu studenţii militari şi masteranzii instituţiei sunt productive, oferind posibilitate militarilor de a cunoaşte şi studia disciplinele în domeniul “Operaţiilor navale”.
„Vizita de asistenţă a avut loc în conformitate cu Planul activităţilor desfăşurate în cooperare cu experţii NATO, în vederea modernizării educaţionale şi dezvoltării domeniului ştiinţific al Academiei Militare”, a subliniat colonelul Sergiu Plop.
Potrivit lectorului universitar al Facultăţii Ştiinţe Militare, locotenent-colonelul Alexandru Dadu, căpitanul de marină, Todor Yotov a ţinut un curs de lecţii în domeniul „Operaţiilor navale”, studenţilor ciclului I de studii licenţă şi masteranzilor Academiei Militare.
În timpul vizitei, expertul a discutat cu profesorii academiei unde au fost punctate unele repere de îmbunătăţire şi modernizare a metodelor şi tehnicilor de predare, racordate la standardele internaţionale.