A demarat Cursul de Stat Major pentru Ofiţeri Interarme

Publicat on noiembrie 1, 2016 în Evenimente

A demarat Cursul de Stat Major pentru Ofiţeri Interarme

CHIŞINĂU, 01 noiembrie 2016 – În Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a demarat Cursul de Stat Major pentru Ofiţeri Interarme la deschiderea căruia a participat comandantul (rector) al instituţiei, colonelul Sergiu Plop.

Comandantul (rector) al Academiei Militare, colonelul Sergiu Plop a reiterat că acest curs este destinat ofiţerilor interarme fiind organizat și desfăşurat în perioada 01 noiembrie — 23 decembrie curent. Cursul menţionat face parte din ghidul de pregătire al militarilor din Armata Naţională şi contribuie esenţial la formarea continuă a corpului de ofiţeri şi totodată, pentru pregătirea militarilor în domeniul de activitate la nivel de Stat major, a subliniat colonelul Sergiu Plop.

Cursul cuprinde lecţii teoretice şi practice. La finalul instruirii ofiţerii vor fi evaluaţi în cadrul unei testări finale şi apreciaţi cu note. Cursul a întrunit 18 militari, reprezentanţi a marilor  unităţi militare şi instituţiilor Ministerului Apărării.

Este de menţionat că Centrul perfecţionare continuă al Academiei Militare, desfăşoară asemenea cursuri de două ori pe an.