Cadeţii militari francezi şi-au încheiat stagiul militar

Publicat on februarie 9, 2017 în Evenimente

Cadeţii militari francezi şi-au încheiat stagiul militar

CHIŞINĂU, 09 februarie 2017 – În perioada 16 ianuarie – 10 februarie curent, doi cadeţi ai Şcolii Militare „Saint-Cyr” Coëtquidan din Republica Franceză au efectuat un stagiu militar în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Potrivit comandantului (rector) interimar, colonelul Gheorghe Ţurcanu, cadeţii francezi au avut un program amplu de activităţi precum familiarizarea cu procesul de învăţământ din instituţie, vizitarea unităţilor militare în garnizoana Chişinău, dar şi vizitarea muzeelor şi monumentelor istorice din ţară.

La finele stagiului cadeţii au avut o întrevedere cu reprezentanţii conducerii Academiei Militare şi cadrele didactice la care au menţionat că activităţile din cadrul perioadei stagiului au fost importante şi interesante pentru ei, având posibilitatea de a cunoaşte tradiţiile militare şi culturale din Republica Moldova.

Colonelul Gheorghe Ţurcanu a subliniat că Republica Franceză este un partener important pentru Republica Moldova şi le-a urat cadeţilor o carieră militară frumoasă.

Este de menţionat că deja al doilea an consecutiv academia este vizitată de cadeţi francezi, ceea ce reprezintă o colaborare fructuoasă la nivel instituţional.