Campionatul Academiei Militare „Alexandru cel Bun” la haltere

Publicat on februarie 15, 2017 în Evenimente

Campionatul Academiei Militare „Alexandru cel Bun” la haltere

CHIŞINĂU, 14 – 15 februarie 2017 – În cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” s-a desfăşurat Campionatul la haltere, la categoria 70-75 kg, 80-85 kg, 85 kg +.
La ceremonia de deschidere a campionatului a fost prezent comandantul (rector) interimar al Academiei Militare, colonelul Gheorghe Ţurcanu, care a ţinut să le ureze succes participanţilor, subliniind că „sportul este un segment important în dezvoltarea fizică şi psihică a fiecărui militar, ce pretinde a fi cu adevărat profesionist”.
Potrivit locţiitorului şef catedră artă militară – lector universitar (nivelul I), locotenent-colonelului Emil Guţu, astfel de acţivităţi se desfăşoară anual, având ca obiectiv principal promovarea unui mod sănătos de viaţă pentru studenţii şi militarii Academiei Militare.
Campionatul la haltere s-a desfăşurat între companiile batalionului de învăţământ. Astfel, în urma competiţiei, locul 1 a fost obţinut de către compania a patra, locul doi de către compania a doua şi locul trei de către compania a treia.
Campionatul la haltere din cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” are loc anual, fiind organizat de către facultatea ştiinţe militare.