Vizită de familiarizare a reprezentanţilor Academiei Bundeswehr din Hamburg, Germania în Academia Militară a Forţelor Armate

Publicat on februarie 23, 2017 în Evenimente

Vizită de familiarizare a reprezentanţilor Academiei Bundeswehr din Hamburg, Germania în  Academia Militară a Forţelor Armate

CHIŞINĂU, 23 februarie 2017 – generalul de brigadă Thomas Hambach, locotenent-colonelul Matthias Frierich şi Ataşatul militar al Republicii Federale Germane în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, locotenent-colonelul Marc Ascui, au întreprins o vizită de familiarizare în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

În cadrul întîlnirii, comandantul (rector) interimar al Academiei Militare, colonelul Gheorghe Ţurcanu, a familiarizat delegaţia din Germania atât cu istoricul, etapele de dezvoltare a instituţiei militare, obiectivele şi misiunile de bază cât şi cu perspectivele dezvoltării ulterioare a unicii instituţii de învăţămînt militar superior din ţara noastră. Delegaţia a vizitat subdiviziunile instituţiei militare şi a facut cunoştinţă cu infrastructura instituției.

La rândul lor, oaspeții au ţinut să vorbească despre misiunile Academiei Bundeswehr din Hamburg şi în special despre procesul de învățămînt în cadrul acesteia.

La final, conducerea  Academiei Militare a mulţumit oficialilor pentru vizita efectuată şi a menţionat că instituţia noastră este tînără însă cu ambiţii mari, iar în colaborare cu partenerii externi putem să atingem scopurile înalte.

La această întrevedere au participat conducerea Academiei Militare, corpul profesoral dar şi militarii Armatei Naţionale, absolvenţi ai diferitor cursuri din Rrepublica Federală Germană.