Promoţia a IV–a de absolvenţi ai Cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale

Publicat on aprilie 28, 2017 în Evenimente

Promoţia a IV–a  de absolvenţi ai Cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale

CHIŞINĂU, 28 aprilie 2017 – Şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie a înmânat diplomele absolvenţilor Cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale, în timpul unei ceremonii organizate la Ministerul Apărării.

Domnul general de brigadă i-a felicitat pe cei 33 absolvenţi şi le-a mulţumit pentru că au optat pentru acest curs urându-le succese şi realizări în cadrul instituţiilor pe care le reprezintă. În aceeaşi ordine de idei, Dumnealui a mulţumit şi profesorilor care au contribuit substanţial la asigurarea instruirii în procesul de studii.

Potrivit comandantului (rector) interimar al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Gheorghe Ţurcanu, cursul a fost desfăşurat în perioada 16 ianuarie – 21 aprilie anul curent. Programul de studii şi activităţile didactice au fost realizate de către experţi din cadrul diferitor structuri de conducere din ţară, dar şi reprezentanţi ai mediului academic naţional şi internaţional.

În timpul studiilor, participanţii au avut numeroase vizite de familiarizare la ministerele şi instituţiile de forţă ale statului, dar şi la sediul general al Misiunei EUBAM, Odesa, Ucraina.

Este de menţionat că cursul postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale a demarat în anul 2014 şi este organizat şi desfăşurat anual de către Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, cu susţinerea partenerilor interni şi externi.