Cursul de instruire a liderilor inferiori (nivel comandant pluton) a fost absolvit cu succes

Publicat on mai 31, 2017 în Evenimente

Cursul de instruire a liderilor inferiori (nivel comandant pluton) a fost absolvit cu succes

CHIŞINĂU, 31 mai 2017 – Un grup de 30 de militari ai Armatei Naţionale au absolvit cu succes Cursul de instruire a liderilor inferiori (nivel comandant pluton), organizat şi desfăşurat de Centrul perfecţionare continuă a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în perioada 08 – 31 mai 2017.

În calitate de oaspeţi de onoare la ceremonia de absolvire a cursului au fost Locţiitorul Şef Marele Stat Major al Armatei Naţionale – Director Marele Stat Major al Armatei Naţionale colonelul Eduard Ohladciuc, şi doamna Ambasador a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu sediul la Chişinău, Lucy Joyce.  

            Domnul colonel Eduard Ohladciuc a subliniat că cursul organizat şi desfăşurat de echipa Mobilă Britanică de Consultanţă şi Instruire (BMATT), are ca scop principal instruirea şi pregătirea militarilor Armatei Naţionale şi dezvoltarea aptitudinilor de comandă pentru corpul de ofiţeri inferiori cu utilizarea procedurilor avansate de acţiune în operaţiuni militare.

La rândul său, Doamna Ambasador a menţionat că relaţiile bilaterale dintre ministerele apărării a Republicii Moldova şi Regatului Unit s-au consolidat în mod considerabil printr-o serie de iniţiative de instruire din ultima perioadă. Pentru prima dată în cadrul cooperării bilaterale pe segmentul militar, Echipa Britanică de Consultanţă şi Instruire a pregătit un grup de ofiţeri inferiori în calitate de lideri şi instructori pentru Armata Naţională a Republicii Moldova.

          Prezent la eveniment, comandantul (rector) interimar a Academiei Militare a Forţelor Armate, colonelul Gheorghe Ţurcanu a vorbit despre importanţa cursului sus-menţionat şi totodată a mulţumit atât instructorilor britanici cât şi Doamnei Ambasador pentru sprijinul acordat Academiei Militare.

Este de menţionat că iniţiativa de organizare şi desfăşurare a acestui curs e determinată de cooperarea dintre Republica Moldova şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.