Studenţii anului I de studii la prima lecţie practică de tragere

Publicat on august 18, 2017 în Evenimente

Studenţii anului I de studii la prima lecţie practică de tragere

CHIŞINĂU, 17 august 2017 – Tinerii admişi la studii în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au desfăşurat lecţii practice de tragere din armamentul uşor de infanterie, la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale.

Potrivit comandantului (rector) interimar Academie Militară, colonel Gheorghe Ţurcanu, la momentul actual se desfăşoară cursul de integrare a tânărului student şi are drept scop familiarizarea studenţilor cu specificul artei militare şi ridicarea stării moral-psihologice de adaptare la cerinţele mediului militar. La orele de studii tinerii au studiat un complex de discipline militare: tactica generală, instrucţia tragerii, regulamente militare, instrucţia de front, pregătirea de geniu, pregătirea medico-militară şi pregătirea social-statală.

În cadrul lecţiei practice de tragere din armamentul uşor de infanterie majoritatea studenţilor au fost apreciaţi cu calificative „bine” şi „foarte bine. Performanţele înregistrate în timpul lecţiilor practice, demonstrează că studenţii au însuşit bine partea teoretică.

Menţionăm că pe data de 25 august curent tinerii admişi la studii vor depune Jurământul Militar începând cu orele 09.30. Ceremonia se v-a desfăşura pe platoul Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.