A demarat Cursul de Stat Major pentru Ofiţeri Interarme

Publicat on octombrie 30, 2017 în Evenimente

A demarat Cursul de Stat Major pentru Ofiţeri Interarme

CHIŞINĂU, 30 octombrie 2017 – În Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a demarat Cursul de Stat Major pentru Ofiţeri Interarme, organizat şi desfăşurat de Centrul perfecţionare continuă.

Prezent la deschiderea cursului, comandantul (rector) al Academiei Militare, colonelul Sergiu Plop a vorbit participanţilor despre modalitatea de desfăşurare a cursului şi scopul acestuia. În aceeaşi ordine de idei, Dumnealui a menţionat că acest curs este necesar militarilor pentru promovarea în funcţii superioare şi face parte din ghidul de pregătire al militarilor din Armata Naţională  şi contribuie esenţial la formarea continuă a corpului de ofiţeri şi totodată, pentru pregătirea militarilor în domeniul de activitate la nivel de stat major.

Cursul cuprinde lecţii teoretice şi practice. La finalul instruirii ofiţerii vor fi evaluaţi în cadrul unei testări finale şi apreciaţi cu note. Cursul a întrunit 13 militari din cadrul Armatei Naţionale şi se va desfăşura în perioada 30 octombrie – 22 decembrie curent.