Cursul de instruire a liderilor inferiori nivelul I s-a finalizat cu succes

Publicat on octombrie 31, 2017 în Evenimente

Cursul de instruire a liderilor inferiori nivelul I  s-a finalizat cu succes

CHIŞINĂU, 31 octombrie 2017 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale a absolvit cu succes Cursul de instruire a liderilor inferiori nivelul I, organizat de Secţia pregătire sergenţi şi subofiţeri (l.d.p. Cahul), subdiviziune a Centrului perfecţionare continuă  a  Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

La ceremonia de absolvire au fost prezenţi: Ministrul apărării, Domnul Eugen Sturza, Şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, Şeful J1 Direcţie personal, colonel Veaceslav Donica şi conducerea Academiei Militare.

Ministrul apărării, Domnul Eugen Sturza a înmânat certificatele de absolvire participanţilor cursului menţionat şi totodată, cei mai buni absolvenţi au primit distincţii militare, au fost avansaţi în grade şi promovaţi la funcţii, dorindu-le succese şi realizări frumoase în carieră.

Potrivit Şefului Centrului perfecţionare continuă, locotenent-colonel Ion Cozma, cursul a fost desfăşurat în perioada 11 septembrie – 31 octombrie 2017 şi a fost absolvit de 21 de militari prin contract din cadrul Armatei Naţionale. În timpul studiilor,  participanţii au avut activităţi teoretice şi practice la diferite discipline militare, iar la finele cursului, militarii au susţinut şi evaluarea finală.  

De menţionat că acest curs se desfăşoară în conformitate cu Ghidul carierei militare a subofiţerilor din Armata Naţională şi are scopul de a profesionaliza corpul de subofiţeri care ulterior urmează a fi promovaţi în cariera militară.