Ataşatul apărării al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în vizită de lucru la Academia Militară

Publicat on noiembrie 15, 2017 în Evenimente

Ataşatul apărării al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în vizită de lucru la Academia Militară

CHIŞINĂU, 15 noiembrie 2017 – Ataşatul apărării, naval, aero şi militar al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, Comandor (N) Neville McNALLY a efectuat o vizită de lucru în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Potrivit comandantului (rector) al Academiei Militare, colonel Sergiu Plop,  pe agenda de lucru a oficialului a fost inclusă întrevederea cu reprezentanţii conducerii Academiei Militare, în cadrul căreia au fost discutate subiecte ce ţin de colaborarea bilaterală pentru anul 2018 şi participarea echipei la Cambrian Patrol 2017 (competiţie desfăşurată în perioada 11 – 17 octombrie curent).

În cadrul întrevederii, oficialul a avut posibilitatea de a discuta şi cu studenţii participanţi la competiţie, menţionând că aceştia au avut o adevărată provocare fiind în premieră la Cambrian Patrol unde au reprezentat Armata Naţională şi Republica Moldova. „Fiecare dintre voi a fost motivat să participe la această competiţie. Unele provocări nu pot fi anticipate, iar dumneavoastră aţi învăţat destul de mult în urma competiţiei şi trebuie să fiţi mândri de participare. Respectiv, acum aţi creat o adevărată dorinţă şi pentru pentru colegii dumneavoastră, care sunt determinaţi să participe la următoarea competiţie”, a reiterat ataşatul Neville McNALLY.

De asemenea, colonelul Sergiu Plop a mulţumit studenţilor pentru participare, subliniind faptul că a fost o experienţă destul de complicată şi importantă pentru ei.

La rândul lor, studenţii au vorbit despre modul în care competiţia i-a influenţat să devină mai buni şi că aceasta îi determină să depună mai mult efort în pregătirea lor ulterioară pentru o nouă provocare.

De menţionat că oficialul McNALLY şi-a exprimat intenţia de a susţine participarea Academiei Militare la competiţia menţionată şi în anul 2018.