Absolvenţii Cursului de specializare în domeniul artileriei antiaeriene (instalații AA ZU-23-2)

Publicat on martie 23, 2018 în Evenimente

Absolvenţii Cursului de specializare în domeniul artileriei antiaeriene (instalații AA ZU-23-2)

Un grup de militari ai Armatei Naţionale au primit diplomele de absolvire a Cursului de specializare în domeniul artileriei antiaeriene (instalații AA ZU-23-2), organizat la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

 

Potrivit comandantului (rector) al Academiei Militare, colonel Sergiu PLOP, cursul este destinat militarilor care activează în domeniul antiaerian şi permite acestora să-şi perfecţioneze cunoştinţele cu noi şi noi informaţii utile pentru activitatea de serviciu. Promoţia aceasta fiind la a doua, 12 ofițeri și subofițeri din 4 u/m (RRAA, BzAv, Bg 2 și 3 IMo), au fost instruiţi în domeniul artileriei antiaeriane.

 

Coordonatorul cursului, colonelul (r) Igor Zavalski, a menţionat că Scopul principal al cursului – familiarizarea cu construcția instalației ZU-23-2, specificul activității de luptă în subunitățile înzestrate cu ZU-23-2.

Obiectivul principal al cursului a fost axat pe:

– modul de interacțiune a mecanismelor instalației;

– modul de verificare și pregătire a materialului pentru acțiunile militare;

– algoritmul de conducere cu acțiunile echipei în situații diferite și de dare a comenzilor;

– repartizarea atribuțiilor dintre militarii echipei și algoritmul de executare a comenzilor.

 

Cursul nominalizat a fost desfăşurat în perioada 12-23 martie, participanţii au avut şedinţe teoretice şi practice, ulterior aceştia fiind evaluaţi prin intermediul examenului final de verificare a cunoştinţelor.