VIZITE DE FAMILIARIZARE A REPREZENTANŢILOR ACADEMIEI MILITARE A FORŢELOR ARMATE „ALEXANDRU CEL BUN” PESTE HOTARELE ȚĂRII

Publicat on martie 16, 2018 în Evenimente

VIZITE DE FAMILIARIZARE A  REPREZENTANŢILOR ACADEMIEI MILITARE A FORŢELOR ARMATE „ALEXANDRU CEL BUN” PESTE HOTARELE ȚĂRII

România, 15–16.03.2018 – Participanţii la Cursul postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale, cu tema „Probleme actuale ale securităţii naţionale”, Ediţia a V-a, au efectuat vizite de familiarizare la Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare și Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din orașul Brașov, în cadrul cărora, reprezentanții Academiei Militare au luat cunoștință de funcționarea sistemului educațional cu specializare militară din instituțiile menționate.

Ulterior, echipa Academiei Militare, constituită din cadre didactice și participanți ai specializării postuniversitare, s-au deplasat la București, unde a avut loc o întrevedere cu reprezentanții Comandamentului Universității Naționale de Apărare „Carol I” (UNAp), precum și membri ai subdiviziunilor didactico-științifice. Activitatea în cauză a constat în prezentarea UNAp și vizitarea instituției.

În contextul vizitelor anunțate, au fost semnate acorduri de colaborare instituțională dintre Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” și Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare, precum și Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”.  Potrivit locotenent-colonelului (r), dr. conf. univ. Igor SOFRONESCU, prorector pentru activitate științifică, „semnarea acordurilor reprezintă un demers comun al instituțiilor noastre, determinat de colaborările academice anterioare și care, la rândul lor, vor consolida și mai mult cooperările instituționale pe domeniile științei și învățământului militar”.

Întrevederile menționate fac parte din cadrul numărului de vizite planificate peste hotarele țării, indicate în programul Specializării postuniversitare „Probleme actuale ale securităţii naţionale”, Ediția 2018.