Instruiţi ca la carte

Publicat on mai 24, 2018 în Evenimente

Instruiţi ca la carte

CHIŞINĂU, 24 mai 2018 – Efectivul de militari prin contract ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, au executat trageri din armamentul uşor de infanterie la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale.

Potrivit comandantului (rector)  al Academiei Militare colonelul Sergiu Plop, acest exerciţiu de tragere face parte din planul de pregătire profesională a efectivului de militari prin contract, în cadrul căruia sunt incluse şedinţe de tragere din armamentul de infanterie precum pistolul miltralieră AKM şi pistolul TT, armament din dotarea armatei Naţionale. Pe parcusul exerciţiului militarii au avut sedinţe practice în domeniul orientării pe teren cu ajutorul hărţilor şi determinarea locului de staţie.

Totodată, în cadrul ieşirii de campanie, militar au posibilitatea de a implementa cunoştinţele teoretice în practică, ceea ce permite consolidarea domeniului studiat, a subliniat colonelul Sergiu Plop.

De remarcat că militarii prin cntract ai Academiei Militare cu regularitate efectuiază ieşiri de campanie pentru instruire.