Academia Militară a Forțelorr Armate ,,Alexandru cel Bun”, a sărbătorit aniversarea XXVI de la creare

Publicat on octombrie 6, 2018 în Evenimente

Academia Militară a Forțelorr Armate ,,Alexandru cel Bun”, a sărbătorit aniversarea XXVI de la creare

Pe data de 06 octombrie 2018, Academia Militară a Forțelorr Armate ,,Alexandru cel Bun”, a sărbătorit aniversarea XXVI de la creare.

La eveniment au participat Secretarul General de Stat a Ministerului Apărării, Radu BURDUJA, reprezentanți din conducerea Armatei Naționale, atașați militari acreditați în Republica Moldova, ex-comandanți ai instituției, reprezentanți din centrele militare din țară, elevi ai claselor absolvente, rude, prieteni ai studenților și toți doritorii de a se familiariza cu activitatea instituției militare.

Secretarul General De Stat a menționat  că de la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” pornește formarea specialiștilor în domeniul militar, în academie urmăm cursuri de perfecționare și specializare.

 Secretarul General de Stat  a înmânat unui grup de militari şi angajaţi civili ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” diplome de merit şi grade militare și a mulţumit cadrelor profesorale ale instituţiei pentru dedicaţie, profesionalism şi implicare în educarea unor ofiţeri cu adevărat valoroşi pentru Armata Naţională.

Totodată, studenții Academiei și militari din Darda de Onoare au demonstrat procedee de luptă corp la corp și minuire a armelor.

Colonelul Sergiu PLOP , comandantul (rector) al Academiei a menționat că în cei 26 de ani de activitat a evoluat de la liceul militar trecăînd prin toate treptele de evoluție, colegiu, instituție și academie. Pînă în prezent instituția militară a pregătit în jur de 2000 ofițeri la specialitatea infanterie, artilerie și transmisiuni.