Absolvenții Cursului avansat (interarme) ofiţeri inferiori

Publicat on noiembrie 30, 2018 în Evenimente

Absolvenții Cursului avansat (interarme) ofiţeri inferiori

Un grup de 17 de militari ai Armatei Naţionale a primit certificatele de absolvire a Cursului avansat (interarme) ofiţeri inferiori, desfăşurat de Centrul perfecţionare continuă al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Certificatele de absolvire au fost înmânate de către locțiitorul comandant academie pentru învățămînt (prorector), colonelul Gheorghe ȚURCANU, care totodată, a felicitat absolvenţii cu menţiunea că acest curs va fi util militarilor pe plan profesional şi reprezintă o primă etapă în cariera de ofiţer. În acelaşi context, Dumnealui a mulţumit şi cadrelor didactice care au depus efort considerabil privind instruirea ofiţerilor.

Potrivit şefului  interimar Centrului perfecţionare continuă, locotenent-colonel Sergiu SLAVIOGLO, cursul face parte din ghidul de pregătire al militarilor din Armata Naţională şi contribuie la formarea continuă a corpului de ofiţeri inferiori, şi totodată, pentru pregătirea ofiţerilor în domeniul de activitate la nivel de companie (baterie).

Scopul cursului este de a pregăti ofiţerii pentru îndeplinirea obligaţiunilor de serviciu în funcţie de comandant de companie (baterie), cât şi dezvoltarea competenţelor şi capacităţilor de manager, specialist militar, luptător şi educator.

Cursul avansat (interarme) ofiţeri inferiori, a fost desfăşurat în perioada  08 octombrie – 30 noiembrie curent.