Absolvirea cursului pentru comandanți inferiori

Publicat on noiembrie 1, 2018 în Evenimente

Absolvirea cursului pentru comandanți inferiori

Astăzi, 01 noiembrie 2018. la Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale (l.d.p.Bulboaca) a avut loc ceremonia de absolvire a cursului pentru  comandanţi inferiori.

În perioada 08 octombrie – 01 noiembrie curent pe baza Academiei Militare a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” de către Echipa militară Britanică de Consultanță și Instruire (BMATT)  a fost  desfăşurat Cursul pentru  comandanţii inferiori destinat pentru comandați de plutoane.

La cursul menționat s-a instruit:

  • Capabilitățile și abilitățile de instruire;
  • Schimbul de experiență cu privire la desfășurarea diferitor tipuri de ședințe.

La evenimentul festiv a fost prezent atașatul britanic comandant de escadrilă Rob Hall, colonel Eduard  OHLADCIUC, Locţiitor Şef Marele Stat Major al Armatei Naţionale, colonel Sergiu PLOP, comandant (rector) Academia Militară Alexandru cel Bun.

În cadrul ceremoniei festive comandantul de escadrilă Rob Hall a mulțumit pentru colaborarea moldo-britanică și a menționat că este pentru continuarea schimbului de experiență.

Cei 18 militari absolvenţi ai cursului pentru comandanţi inferiori la rîndul lor sunt mulțumiți  pentru cunoștințele acumulate. Toată experiența acumulată teoretică și practică o vor implimenta pe viitor în activitațile cu subordonații.