Absolvirea cursului de bază lideri

Publicat on mai 24, 2019 în Evenimente

Absolvirea cursului de bază lideri

        Un grup de militari ai Armatei Naţionale a absolvit cu succes Cursul de bază lideri, organizat de Centrul de instruire a sergenților Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

        La ceremonia de absolvire au fost prezenţi: Secretarul de Stat în domeniul politicilor de dezvoltare a resurselor umane, învăţământ militar şi planificare a resurselor, Vladimir ILIEV, Rectorul (Comandant) Academia Militară, colonel Sergiu PLOP, Şeful J1 Direcţie personal și mobilizare, colonel Veaceslav Donica.

         Domnul secretar de stat Vladimir ILIEV a înmânat certificatele de absolvire participanţilor cursului menţionat şi totodată, dorindu-le succese şi realizări frumoase în carieră.

          Ceremonia de absolvire a fost onorată cu prezența unei echipe de experți NATO privind analiza post acțiune în cadrul programului (DEEP).

          Potrivit Şefului Centrului de instruire a sergenților, maior Andrei ADOMNIȚA, programului cursului de bază lideri este destinat dezvoltării corpului de sergenți ca lideri, persoane capabile să conducă subalternii, să gestioneze direct sau să participe la conducerea subunităţilor din care fac parte, precum şi să fie un ajutor şi consilier pentru ofiţeri.

         Totodată au fost înmânate certificate de apreciere la 2 instructori lituanieni care au acordat asistență în desfășurarea cursului menționat.

         De menţionat că acest curs se desfăşoară în conformitate cu Ghidul carierei militare  şi are scopul  profesionalizării sergenților care ulterior urmează a fi promovaţi în cariera militară.