Absolvirea cursului de specializare în domeniul apărării antiaeriene

Publicat on noiembrie 15, 2019 în Evenimente

Absolvirea cursului de specializare în domeniul apărării antiaeriene

Absolvenţii cursului de specializare în domeniul apărării antiaeriene au primit certificatele de absolvire în cadrul unei activităţi festive organizate la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Certificatele de absolvire au fost înmânate de către rectorul (comandant) al Academiei Militare, colonelul Sergiu Plop, menţionând importanţa acestui curs de specializare în domeniul apărării antiaeriene pe plan profesional.

Potrivit colonelului (r) Igor Zavalski, obiectivul cursului respectiv a fost axat pe înţelegerea apărării antiaeriene ca un sistem complex, analiza aprofundată a acţiunilor posibile ale inamicului aerian, evaluarea posibilităţilor de luptă ale mijloacelor de ripostă antiaeriană, planificarea corectă a acţiunilor militare şi organizarea corectă a instruirii în subunităţile antiaeriene.

Cursul nominalizat a fost desfăşurat în perioada 04 – 15.11.2019, la care au fost instruiţi 11 militari prin contract din trei unităţi militare ale Armatei Naţionale. Aceasta este a 6-a promoţie a Cursului de specializare în domeniul apărării antiaeriene şi a 15-a promoţie a cursurilor cu tematică aeriană.