Premierea celor mai buni sportivi militari

Publicat on decembrie 19, 2019 în Evenimente

Premierea celor mai buni sportivi militari

Academia Militară „Alexandru cel Bun” a desemnat cei mai buni sportivi ai anului, în cadrul ceremoniei „Gala celor mai buni sportivi militari 2019”, desfăşurată pe data de 19 decembrie curent,  în incinta instituţiei.

Prezent la eveniment, rectorul (comandant) al academiei colonel Sergiu PLOP, a menţionat importanţa sportului şi performanţele obţinute de studenţii militari la diverse competiţii naţionale şi internaţionale, inclusiv  participarea studenţilor la activităţile de promovare a imaginii Academiei Militare, participarea la concursul “Florile Dalbe”. Studenţii au primit în dar maşini de spălat rufele şi uscătoare de rufe, fier de calcat pentru fiecare companie. ”Suntem mândri de performanţele studenţilor sportivi ai Academiei Militare, care au dus faima Republicii Moldova în 2019 la cele mai importante competiţii mondiale, iar acest eveniment ne demonstrează că noi campionii la justa valoare. Sperăm ca numărul medaliilor se vor majora cu fiecare an”.

Potrivit locotenent-colonelului Emil Guţu, locţiitor şef catedră artă militară a menţionat sportivii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” care au participat activ la competiţii naţionale şi internaţionale, obţinând diplome de merit şi medalii.

Sportivii au fost nominalizaţi şi în semn de apreciere a performanţelor obţinute au primit diplome, cupe şi cadouri.

Laureaţii anului sportiv militar 2019, în cadrul Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au devenit:

La  categoria Cel mai bun sportiv militar: locotenent Vasile GOLOVCA, student Radu PARASCHIV;

La categoria Cel mai bun jucător la volei: sergent Ion STROHOTEANU;

La categoria Cel mai bun jucător la tenis de masă: caporal Ion COJOCARU;

La categoria Cel mai bun jucător la fotbal: student Stanislav TRICOLICI;

La categoria Cel mai bun halterofil: student Nicolae GAŢCO; La categoria Cel mai bun atlet: student Ion MITIŞOV.