Absolvenţi ai cursului de limbă germană

Publicat on ianuarie 24, 2020 în Evenimente

Absolvenţi ai cursului de limbă germană

În cadrul Centrului Lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate “Alexandru cel Bun” a fost organizat Cursul intensiv de bază de studiere a limbii germane, desfăşurat în perioada 02.09.2019 – 24.01.2020.

În cadrul ceremoniei festive prorectorul (pentru învăţământ) al Academiei Militare, colonelul Gheorghe Ţurcanu, a înmânat certificatele de competenţă lingvistică au fost înmânate celor 10 absolvenţi, menţionând importanţa instruirii lingvistice ca parte integrantă a procesului de formare şi dezvoltare a carierei personalului militar şi civil al Armatei Naţionale, precum şi oportunitatea de a participa ulterior la cursuri de perfecţionare peste hotarele ţării.

Potrivit şefului Centru Lingvistic, locotenent-colonel (r) Ion Serjant, durata perioadei de instruire la cursul menţionat fiind de 21 de săptămâni,  obiectivul principal axat pe dezvoltarea performanţelor lingvistice la cele patru deprinderi (citit, ascultat, vorbit şi scris). Absolvenţii cursului fiind evaluaţi la final în conformitate cu criteriile STANAG 6001, cu participarea ataşatului militar al Republicii Federale Germane în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, locotenent-colonelul Ziese. Până în prezent 169 de militari şi angajaţi civili au absolvit Cursul de studiere a limbii germane.